IK WIL WEL!

Mooi platform, maar ik heb zelf geen motivatie om thuis te sporten. Ik heb echt iemand nodig die me motiveert.

Dit is wat ik misschien wel elke dag te horen krijg van mensen om me heen. 

Geloof me, ik begrijp de struggle. Je bent op een bepaald punt gekomen dat je denkt ; nu ga ik het anders doen. Ik wil meer sporten. Morgen begin ik. Je hebt er zin in, legt je spullen klaar, word wakker de volgende dag en …….W E G motivatie. Allerlei gedachtes spelen op. Ik begin straks, eerst nog even het huis opruimen, de was doen, boodschappen, etc. Voordat je het weet, is de dag voorbij en heb je nog niet die computer aangezet en je matje uitgerold. Wat gaat er mis en nog belangrijker, wat kun je eraan doen? Ik ga het je zo simpel mogelijk uitleggen.

Het begint al bij de vraag : Waarom heb je motivatie nodig om te starten? Je zoekt naar een reden om te beginnen met sporten. Je kunt 101 dingen bedenken, maar als je deze filtert, kom je op eén antwoord uit : je wilt resultaat behalen. 

Natuurlijk, je wil resultaat behalen als je ergens mee start. Stel jezelf dan de vraag : Hoe behaal ik dat resultaat? Alle antwoorden die je hier kunt bedenken, kun je wederom filteren tot 1 antwoord : je moet iets gaan doen. Actie ondernemen. Pas als je begint, dan gebeurt er iets. Pas als er iets gebeurt, kan er iets veranderen. Best logisch toch? 

Het mooie is, zodra je gewoon begint en dus actie onderneemt, dan word je gaandeweg geprikkeld om dichter bij je doel te komen. Je merkt kleine veranderingen, je voelt je fitter, je slaapt beter, je leeft bewuster. Die prikkeling zorgt voor… motivatie!!  Motivatie om door te gaan. Op naar dat doel. De reden waarom je bent gestart. En deze motivatie, die uit jezelf komt, je intrinsieke motivatie, dát is de beste motivatie die je kunt hebben. 

Je hebt niemand nodig die jou motiveert. Zodra je dit inziet en die motivatie in jezelf kunt vinden, ben je al halverwege. Of misschien wel al nog verder.

Kleine stapjes. Houd het simpel. Overzichtelijk. Begin gewoon ergens. 

⭕️

Christiane