Mama moves online.

7 april 2023 •
Blog •
Claire, Mama van Mink & Olivia & blogger

Hoi, ik ben Claire, mama van Mink (4) & Olivia (2)..

En sinds een jaar Sports lover. 

Om maar direct met de deur in huis te vallen, voor mij is Sports Lovers DE uitvinding. Ik had al vaker geprobeerd om online lesjes te volgen via o.a. Youtube. Maar mijn motivatie was dan snel ver te zoeken en dan deed ik vervolgens weken niks. Uiteindelijk heb ik Chrisje & Sports Lovers gevonden. Eerst hervond ik Chrisje, 10 jaar geleden volgde ik haar groepslessen, en vervolgens vond ik Sports lovers. En mijn eerste gedachte bij online sporten was; “nee, echt niks voor mij, te weinig zelfdiscipline“. Maar gaandeweg merk ik dat het super voor mij werkt.

Chrisje is duidelijk, heeft hele fijne lessen, heeft een rustige aanpak die je echt motiveert. Mijn visie op sporten was voorheen dat je afgemat dient te worden. En dat voelde ooit prima. Maar nu, met 2 jonge kinderen, slapeloze nachten heb ik niet altijd meer die eindeloze energie. En het voegt werkelijk niks toe volgens Chrisje (het afmatten en afpeigeren) en dat ervaar ik eindelijk ook zo. Mijn lichaam voelt sinds ik bij Sports lovers sport veel sterker waardoor ik me mentaal ook veel krachtiger voel.

Wat ik ook een prettige bijkomstigheid vind van online sporten bij Sport Lovers: tijdens de grijze, regenachtige, koude dagen van januari en februari, wanneer de kids weinig zin hadden om lang buiten te spelen of te wandelen…”pling” Sport Lovers! Dat hielp mij enorm om toch voldoende te bewegen. En dat werkt weer door op mijn gemoedstoestand. Je voelt je toch beter wanneer je lekker kunt bewegen. En! Nog een voordeel: ik hoef niet na te denken over mijn kledingkeuze, ik trek mijn sportschoenen aan, iets makkelijks, soms zelfs gewoon in mijn pyjama. Weinig stijlvol maar zo lekker makkelijk.

Nu (april), wanneer het zonnetje weer heel af en toe tevoorschijn komt, doe ik buiten een lesje. Mink en Ollie in de zandbak en ik sporten. Dat gaat heel goed.

Ik probeer 3 a 4 x per week een training in te plannen. En Chrisje maakt maandelijks een persoonlijk plan waarin ze mij laat weten welke video’s voor mij van toepassing zijn. Daarin stemt ze af op mijn wensen, aan mij de keuze voor welke training ik wil gaan.

Vaak plan ik de training wanneer Ollie haar middagdutje doet en Mink zijn tv momentje. En natuurlijk loopt dit niet altijd volgens planning en dan sport ik ook vaker met de kids samen of ze zijn lekker aan het spelen.

Voor ik Sports Lovers ontdekte, probeerde ik af en toe een rondje te gaan hardlopen. Maar dat was moeilijk plannen: vroeg in de ochtend, te moe, omdat ik nog regelmatig gebroken nachten heb. Avond: te moe na een dagje werken, zorgen, opruimen etc. etc. Daarbij, voordat ik eindelijk de deur uit was (omkleden: alle kleding bij elkaar zoeken en wanneer het koud is alle extra kleding, muts, handschoenen), dan was er al snel een half uur voorbij. En als het flink regende dan had ik al geen zin meer. 

Of, wat ook voorkwam: snel na het eten, mijn sportkleding aantrekken, in mijn auto springen, naar de sportschool, mezelf afmatten, terug  “sjezen” om uitgeput in bed te vallen.

Nu heb ik een super fijn schema en hoef ik bijna nergens meer rekening mee te houden. Is het slecht weer, train ik binnen en schijnt de zon, ga ik in de tuin trainen. Ik bepaal zelf wanneer ik train, ik hoef niet te wachten tot mijn vriend thuis is of een oppas te regelen. Ideaal!

Af en toe zijn er nog momenten dat ik mezelf moet motiveren om te beginnen met een les. Wat dan voor mij heel erg helpt is (voor mijn mindset) om voor een korte training te kiezen. Wanneer ik dan eenmaal ben begonnen, begeleidt Chrisje mij en motiveert ze mij zodanig met haar prettige, fijne & oprechte persoonlijkheid, dat ik het zelfs jammer vind wanneer de les afgelopen is. Wanneer de omstandigheden het toelaten (Mink en Ollie) ga ik verder met een andere (korte) training. Zoniet, ook prima, dan heb ik toch gesport.

Zelfs de H.I.I.T training van Chrisje vind ik super! Ik val na de training niet om van vermoeidheid, het is juist een heel zorgvuldig uitgedachte training. Doet precies wat het moet doen zonder uit te putten.

Last but not least. Chrisje motiveerde mij om de yogalessen te gaan volgen. Dat vond ik moeilijk. Ik hield zo vast aan wat voorheen voor mij bekend was: afmatten, super hard, lang trainen om af te vallen en figuur te verbeteren. In het verleden is dat ook een enorm gevecht geweest, met te weinig resultaat, hoe hard ik ook trainde en hoe goed ik ook op mijn voeding deed letten, het was letterlijk bloed, zweet en tranen (okee, geen bloed 😉) voor weinig resultaat. Sinds ik de yogalessen volg van Ilona en Chrisje voel ik mij veel krachtiger. En langzaamaan accepteer ik mijn lichaam en begin ik ook af te vallen en zit ik beter in mijn vel.

Mijn wekelijkse sportschema kan dus heel erg variëren, H.I.I.T, kracht, yoga. En dat allemaal in 1 abonnement en gewoon thuis. 🙂

Dus (aan alle mama’s & papa’s of niet mama’s & papa’s) vind je niet de tijd om even voor jezelf te kiezen en lekker te sporten? Het hoeft niet moeilijk te zijn. Echt niet! Daar weet ik nu alles van.

Heel veel sportplezier!

Liefs, Claire

Het leukste online cadeau!

Wil jij iemand verrassen en het Self Care Programma cadeau doen? Koop dan hier je cadeaukaart ter waarde van €25. Jij rekent direct af en vult de gegevens van de ontvanger in.

Wij zorgen vervolgens voor de rest! We sturen namens jou een leuke mail + inloggegevens zodat de ontvanger meteen aan de slag kan.