Waar zal ik beginnen…?

15 december 2023 •
Blog •
Claire, Mama van Mink & Olivia & blogger

In mijn hoofd heb ik al zoveel blogs geschreven maar niks op papier gezet. Met jonge kinderen, midlife, het leven en vooral plaatsbepaling (van mezelf in het leven 😉) merk ik, dat dit van mij een hoop energie vereist. Na een dag nuttige, maar zeker ook onnuttige dingen gedaan te hebben, stort ik ‘s avonds op de bank (met het gevoel alsof ik een bergloop van 100 km achter de rug heb). Elke keer weer, terwijl ik me voorgenomen had lekker met een theetje een blog te typen of, nog beter, een rustige work-out te doen.

Hoewel ik mega gelukkig wordt van bewegen, schiet het er ook regelmatig bij in. Ik vind het heerlijk om met de fiets de kids naar school te brengen. Een rondje hardlopen door het bos, sporten met Chrisje en ga zo maar verder. Maar dan zijn er ineens die ‘onverwachte’ omstandigheden (regen, koud, onweer, ziek kind, nou ja, enzovoort, enzovoort) waardoor ik mijn sportmoment steeds verder naar de achtergrond zie verdwijnen. Weer niet toegekomen aan die work-out. Terwijl ik eigenlijk de laptop maar open hoef te klappen en zo kan beginnen, al is het maar 10 minuten. Maar ik ben er ook heel goed in om als een kip zonder kop rond te rennen en zonder planning door het leven te sjezen. Niet echt heel effectief. 😉

Dus, taratatataaaa, ik heb iets nieuws verzonnen. Ik zal, alvorens te vertellen waarmee ik ben begonnen, een kleine inleiding geven. Het is namelijk zo, ik ben geen ochtendmens. Alles behalve. Ik voel mij ‘s ochtends een zombie die in haar droom overreden is door een tractor. En tóch is het mij heden ten dagen gelukt om mezelf om 6 uur uit bed te rollen. Ik strompel naar het koffieapparaat, drink natuurlijk eerst een kop warm water (hallo fitgirls), start de laptop op, drink nog een kopje koffie en dan…” Eine gute morgen met Chrisje.

Ik probeer niet te veel na te denken maar gewoon te doen. Na het sporten ga ik me douchen, aankleden en mijn frisse koppie (lees : rode tomaten wangen) gauw nog even voorzien van een make-upje. Vervolgens ben ik om 7 uur helemaal klaar om de dag met mijn kids te beginnen; boterhammetjes smeren voor Mink en Ollie. Ik ben oprecht een compleet ander mens in de ochtend. Lees: super vrolijk en blij. (manlief en kids kijken enigszins verbaasd en met argusogen naar de vernieuwde versie van mezelf, in de zin van “wie is die vrouw in onze keuken”?).  Maar dat mag de pret niet drukken. 

Eerlijk is eerlijk. Ik ben begonnen met de meest rustige work-outs maar nu kies ik bewust voor de wat fanatiekere trainingen, je wordt er lekker wakker van en het voelt heeeeerlijk! Ok, niet altijd tijdens de work-out maar ná de work-out zeker wel: fris, fruitig en wakker! 

Lieve lezers, het is een aanrader. Het moment van uit bed rollen is even een dingetje, maar je wordt ècht een fittere, leukere versie van jezelf! Ik heb de proef op de som genomen en ben inmiddels het levende bewijs :). En hé, als ik dit kan, kunnen jullie het zeker weten ook!

Met mijn ochtenden zit het inmiddels wel goed. Nu die avonden nog. De vernieuwde vroege vogel in mij is nu ‘s avonds ineens een verlepte vaatdoek, die na alle wissewasjes (letterlijk de wasjes, opruimen, voorbereidingen treffen voor een volgende dag)… nog steeds op die bank ploft. Dus heb ik een nieuwe doelstelling bedacht en dat is: de dag afsluiten met een prettige yoga work-out of een bodyscan. Nu is Rome ook niet in 1 dag gebouwd, wellicht een leuk doel voor 2024? Misschien nog leuker om het niet alleen te hoeven doen! Het idee om hier een challenge aan te verbinden, borrelt meteen in me op. Een week lang samen elke avond een rustige live work-out of yoga practice doen. Om in de vibe te komen. En vooral om onszelf te stimuleren 🙂

2024 wordt sowieso een jaar om naar uit te kijken. In januari starten we met onze webshop (ons streven was voor de kerst maar dat gaan we helaas niet meer redden). We mogen met trots ons kersverse eigen kledinglijn verwelkomen, genaamd SL the label. Ook het fitness materiaal is aangekomen op Nederlandse bodem. Er komen live lessen, zowel online als offline. En dit is nog maar het begin! Zoveel ideeën, we kunnen niet wachten. Chrisje en ik barsten nu al van de energie en het jaar is nog niet eens begonnen.

2024, here we come! ✨

Liefs Claire

Het leukste online cadeau!

Wil jij iemand verrassen en het Self Care Programma cadeau doen? Koop dan hier je cadeaukaart ter waarde van €25. Jij rekent direct af en vult de gegevens van de ontvanger in.

Wij zorgen vervolgens voor de rest! We sturen namens jou een leuke mail + inloggegevens zodat de ontvanger meteen aan de slag kan.